Jouw verbonden zijn in Beeld – Bie Draulans

Ieder die creatief werkt, kent die bijzondere manier van naar een werk kijken. Het aanvoelen dat ruimer en fysieker is dan denken of willen. De felt sense en al zijn bewegingen is het leitmotiv, de rode draad, van deze workshop.

We nodigen een ervaring uit in onze binnenwereld. De felt sense ervan verbeelden we in kleur en vorm. Dit beeld kan verfijnd worden door een nieuwe felt sense. We richten onze blik afwisselend naar iets in ons en naar het beeld dat we maken. Tegelijk met het dieper leren kennen van onze ervaring met al zijn nuances en verschillende aspecten, zal het beeld ervan verfijnen, complexer worden, uit breiden.

Wie weet, blijkt die rode draad dan eerder blauw te kleuren, of groen, of …….

 

Bie Draulans werkt al 25 jaar binnen de psychiatrie met mensen met persoonlijkheidsmoeilijkheden. Als kunstzinnig (antroposofie) en creatief (lacaniaans) therapeute gebruikt ze het beeldend werken naast het woord. Focusing is sinds jaren een leidraad voor het in contact zijn met de mensen in haar atelier en voor hun verbinding met ervaringen die aandacht nodig hebben.