Mijn Biotoop – Chris van de Veire

Het woord ‘biotoop’ betekend letterlijk ‘een plek om te leven’.

We weten dat planten en dieren hun eigen biotoop of natuurlijke habitat hebben, een plaats waar alle voorwaarden aanwezig zijn om te gedijen. Ook al hebben wij mensen vaardigheden en attitudes ontwikkeld die ons in staat stellen om te leven in diverse omgevingen en omstandigheden, toch bestaat er zoiets als een specifieke biotoop waar ik, als deze unieke persoon, het beste kan groeien en bloeien.

In deze workshop wordt je begeleid in een proces waarbij je aan de hand van een symbool uit de natuur contact maakt met de essentie van wie je in wezen bent en wat je nodig hebt als omgeving om ten volle tot ontplooiing te kunnen komen. Je kunt naar keuze ofwel op jezelf (eventueel al schrijvend) ofwel in een focuspartnerschap werken, of daarin afwisselen.

Chris van de Veire is klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut. Zij is als focustrainer, Focusing-oriënted Therapist en coördinator gecertificeerd door het Focusing Institute in New York. Zij was jarenlang als staflid, docent of supervisor verbonden aan diverse psychotherapieopleidingen in Vlaanderen. Zij heeft een zelfstandige psychotherapie-praktijk in Brugge en organiseert er Focusing-trainingen. Zij is als mentor verbonden aan de e-learning opleiding ‘Counseling in Existentieel Welzijn’ van de KU Leuven.