NIEUWS

Focusing is iets moois wat wij graag delen, met elkaar en met een nieuw publiek. Laat je inspireren, doe mee, vertel het ons of zeg het voort!

Sfeerimpressie Focusing Inspiratie Dag op 29 september 2019

 

Op zondag 29 september hebben we als Stichting Focusing Nederland in Restaurant Se7en in Utrecht de 1ste Focusing Inspiratie Dag met veel plezier gefaciliteerd. Vanaf 11 uur druppelden de 17 deelnemers/focussers binnen, komende uit het hele land. Het thema van deze dag was ‘Focusing & Ontmoeten – Focusing & Compassie’, met twee workshops en tussendoor een heerlijke lunch in het restaurant. Christine Rehbock heeft een sfeerimpressie gegeven van de dag, lees hiervoor verder haar impressie.
Om 15 uur ging iedereen weer geïnspireerd en voldaan huiswaarts of praatte eerst nog na met elkaar.
Met in de agenda de volgende Inspiratie Dag op zondag 15 maart 2020, weer van 11 tot 15 uur in Utrecht!


Jaaroverzicht evenementen Nederland en internationaal

15 Maart 2020 Focusing Inspiratie Dag in Utrecht: 
Voor Focussers om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Van 11 tot 15 uur. Geef je op via het contactformulier. 

4 April 2020 Symposium Kinderfocussen in Breda. Voor Focussers en geïnteresseerden in Focusing met kinderen. Dit symposium zal in het teken staan van het boek “De kunst van het Luisteren”, zie www.kinderfocussen.nl

September 2020: September Focusing Maand
Een jaarlijks terugkerend evenement waarin aanbieders van Focusing door heel het land bijna gratis workshops organiseren, zie agenda.


Publicaties:

Er zijn in 2018 twee boeken in het Engels verschenen met het filosofische werk van Eugene Gendlin, grondlegger van Focusing:

  1. A process model, Gendlin’s magnum opus, biedt een alternatieve benaderingswijze op de tweedeling lichaam en geest.
  2. Saying What We Mean, een selectie van Gendlin’s belangrijkste filosofische artikelen, door Edward S. Casey and Donata M. Schoeller.

Ook is in maart vorig jaar een helder boek verschenen over Focusing en yoga geschreven door de Duitse yogadocente en psychologe Barbara Franz.

Het meest recente (2015) Nederlandse boek is geschreven door Erna de Bruin en heet Focussen, de kracht van innerlijk luisteren.


Juli 2019
Het verdrietige nieuws bereikte ons, dat Ingrid Hutter op zondag 14 juli is overleden. Ingrid is gestorven op 64-jarige leeftijd aan kanker na een ziekteproces van enkele jaren.

Haar grote betrokkenheid en warme persoonlijkheid kwamen sterk tot uiting in het werk dat ze deed vanaf 1987 als volontaire bij de ATD 4e Wereld Beweging. Hiervoor werkte ze in verschillende landen om de allerarmsten in de samenleving te ondersteunen in het verbeteren van hun levensomstandigheden.

Focusing is heel belangrijk geweest voor Ingrid, zowel voor haarzelf als voor de waarde ervan in de wereld. Naast Focusing had zij een grote belangstelling voor Dru Yoga en was zij zowel Focusing trainer als Dru Yoga docente. In Den Haag gaf zij de laatste jaren samen met haar schoonzus Angelique de Jong cursussen Focusing. Heel verdrietig is dat Angelique twee maanden voor Ingrid is gestorven zoals je hieronder kunt lezen.

Mei 2019
Na 58 energieke jaren heeft Focustrainer Angelique de Jong
afscheid moeten nemen van het aardse leven.
Vanuit haar praktijk ‘In Presence’ in Den Haag bood Angelique
zowel Focusing als Rebalancing aan.

Wie haar heeft gekend zal haar missen.
Angelique was zo krachtig, zo energiek, zo écht, zo humorrijk, zo creatief.
Zo vól leven, dat het moeilijk voor te stellen is dat ze er niet meer is.
Het motto van Angelique is het doorgeven waard:

‘Zijn bij wat er is
Gaan voor wat je beweegt’