Toelichting op het aanbod

Individuele Focusbegeleiding

Voor iedereen met een persoonlijke vraag en wens om focussend begeleid te worden.

Basistrainingen I t/m IV

Open voor alle belangstellenden die Focusing willen leren

Trainingen voor specifieke beroeps- of doelgroepen

  • Professionele hulpverleners/therapeuten en begeleiders.
  • Groepen in-company, op verzoek van een organisatie.
  • Cliëntgroepen, zoals: mensen met chronische pijn of migraine.
  • Kindertherapeuten of -begeleiders of leerkrachten.

Vervolgopleidingen

  • Opleiding tot gecertificeerd Focusbegeleider.
  • Opleiding tot gecertificeerd Focustrainer.
  • Opleiding tot gecertificeerd Kinderfocuscoach

Bijzondere activiteiten

  • Jaarlijkse Focusnetwerkdag.
  • Inspiratiebijeenkomsten van en voor vakgenoten
  • Themaworkshops Focussen

Toelichting

Individuele Focusbegeleiding

Een individuele focussessie doe je bij een Focusbegeleider. Er zijn veel Focusbegeleiders actief in Nederland, vaak in combinatie met een specialisatie als creatief, psycho-, hapto- of fysiotherapeut, trainer, coach of counselor. Kijk voor het aanbod bij jou in de buurt op de kaart of zoek op Individuele Focusbegeleiding.

Basistrainingen I t/m IV of trainingen voor specifieke beroeps- of doelgroepen

Focusing leren start met de basistrainingen Focusing I t/m IV of trainingen voor een specifieke beroeps- of doelgroep. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde Focustrainers.

De basistrainingen zijn open trainingen voor iedereen die geïnteresseerd is en nemen 18 uur in beslag. Na afloop ontvang je een certificaat waarmee je verder kan bij iedere gecertificeerde Focustrainer wereldwijd. De trainingen voor specifieke beroeps- of doelgroepen duren verschillende dagen. Het hangt van het aanbod van de betreffende trainer af. Ook deze trainingen worden afgesloten met een certificaat.

Aansluitend aan de Basistrainingen kun je je verder bekwamen door het volgen van workshops rondom specifieke thema’s zoals Focusing en de innerlijke criticus of Focusing en dromen. De verdiepingsworkshops duren een tot twee dagen.

Vervolgopleidingen

Wil je je verder verdiepen in Focusing, dan kun je de opleiding tot Focusbegeleider volgen, eventueel gevolgd door de opleiding tot Focustrainer. Deze jaaropleidingen worden aangeboden door ervaren  Focustrainers die als certificerend Focuscoördinator zijn verbonden aan The International Focusing Institute.

Bijzondere activiteiten

Naast het reguliere aanbod worden er regelmatig bijzondere activiteiten rondom Focusing in Nederland georganiseerd zoals September Focusmaand, de jaarlijkse Focusnetwerkdag, inspiratiebijeenkomsten en werkgroepen. Kijk onder Actueel voor het laatste nieuws hierover.