Laden Aanbod

« Alle Aanbod

Verdiepingstraining Focusing: werken met innerlijke delen. Voor professionals (therapeuten, hulpverleners en coaches). 3 Dagen

16 oktober|10:00 - 17:00

Verdiepen van jouw Focusing-kwaliteiten; Focussend werken met innerlijke delen.

Als je begonnen bent Focusing in je werk toe te passen dan heb je nu misschien behoefte aan verdieping en voeding. Waarschijnlijk heb je ook ervaren dat er zich vaak delen laten zien tijdens het focussen. Voorbeelden van delen zijn bv. een (gekwetst) kind-deel, een innerlijke criticus, een perfectionist of een rebel. Focusing biedt mogelijkheden om deze delen tot ontwikkeling te laten komen. Zodat ze minder belemmerend, en misschien zelfs wel als hulpbron aanwezig kunnen in het dagelijkse handelen van de hele persoon.

De eerste dag van deze training brengt je verdieping in de basis van je focusing-kwaliteiten (in jouw eigen proces en in het begeleiden) en gaat in op het kader vanuit Focusing over het werken met delen. In dag 2 gaan we dieper in op het focussend werken met beschermende en verdedigende delen (zoals b.v. een innerlijke criticus). In dag 3 werken we met jonge (gekwetste) delen.

De trainingsdagen zullen steeds een combinatie zijn van informatie, observeren van voorbeeldsessies en zelf begeleiden en ervaren van sessies. Je krijgt huiswerkopdrachten mee zodat je in je eigen praktijk ervaring opdoet en daarop kunt reflecteren in de training. Aan het eind van de training heb je inzicht en handvatten om focussend met delen aan het werk te kunnen in jouw dagelijkse praktijk.. Het aantal deelnemers is maximaal 10.

Data:
2024: 16 oktober, 13 november en 11 december, 10.00 tot 16.45 uur

Locatie:
Gellicum; praktijk Balans in Werk en Leven ( bij Leerdam, ophaalservice als je met OV reist bij station Geldermalsen). Mogelijk Culemborg, de synagoge.

Kosten: 655,- inclusief BTW, syllabus en een heerlijke lunch.

Accreditatie: LV POH GGZ 18 punten

Voorkennis: de training sluit aan als je een (2 dagen of meer) basistraining Focusing voor professionals hebt gevolgd en bent begonnen focusing in je werk te integreren.