Laden Aanbod

« Alle Aanbod

  • Dit aanbod is voorbij.

Workshop Schaamte en Focusing

19 juni|09:30 - 16:30

Aanmelden kan door een mail te sturen naar swildens-degraaff@home.nl.

In deze workshop is er aandacht voor hoe een gevoel van schaamte tijdens een psychotherapeutische gesprek bij de cliënt of bij de therapeut op een constructieve manier benaderd kan worden, waardoor het vaak overspoelende karakter van het gevoel minder bedreigend wordt.
Of kunnen we de schaamte die aangetroffen wordt juist beschouwen als een positief teken en hoe kunnen we daar dan mee omgaan?
Eerst bespreken we het begrip, de definitie en de fenomenologie van de schaamte.

In de therapie is het doel de cliënten tot een grotere mate van zelfacceptatie te brengen en eveneens tot een beter gevoel van eigenwaarde waardoor zij beter in staat zijn hun leven te leven.
Kan de therapeut redelijk met zijn eigen innerlijke criticus omgaan en vandaar uit empathisch naar zich zelf en naar de client zijn? Want degene die zich schaamt is kwetsbaar, vaak maar al te kwetsbaar.
Daarna gaan we na of een Focusing aanpak effectief kan worden ingezet.
Een kleine zijwaartse sprong naar het oplossingsgerichte kader kan misschien ook behulpzaam zijn. Is het mogelijk om daarna weer in het Experiëntiele spoor te komen?

( Deze workshop is bedoeld voor collega’s die eerder een introductiecursus Focusing hebben gevolgd en die ervaring hebben opgedaan met het therapeutisch gebruik van focussen.)

Gegevens

Datum:
19 juni
Tijd:
09:30 - 16:30
Aanbod Tags:

Organisator

J.C. De Graaff
E-mail:
swildens-degraaff@home.nl

Locatie

Heusden
Putterstraat 28
Heusden, 5256 AN Nederland
+ Google Maps