Laden Aanbod

« Alle Aanbod

  • Dit aanbod is voorbij.

Twee daagse basistraining Focusing voor professionals (therapeuten, coaches en hulpverleners)

17 januari

Dit is een 2 daagse basistraining die iets essentieels toevoegt aan jouw vaardigheden als professional en die ook voedend is voor jouw eigen ontwikkeling. De training vindt plaats op 17 januari en 9 februari 2024.

Focusing is een methodiek die handvatten biedt om een zinvolle relatie te ontwikkelen met gevoelens, ervaringen en innerlijke wijsheid. Het wordt ook wel omschreven als ‘innerlijk luisteren’. We spreken vaak over ‘je gevoelens leren omarmen’; focusing leert je hoe je dat concreet doet. Focusing kan goed gecombineerd worden met andere benaderingswijzen, zoals b.v. Acceptance and Commitment Therapie.

Essentie van deze 2-daagse is de ervaring hoe je focusing inzet om een evenwichtige en effectieve relatie te ontwikkelen met gevoelens en ervaringen. Niet ‘erin’, niet ‘eruit’, maar ‘erbij leren zijn’! Het ontwikkelen van een attitude met compassie is een belangrijk element. Je krijgt handvatten om het focusproces te ondersteunen. Met als resultaat dat gevoelens zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen, blokkades weer in beweging kunnen komen en groei zich voort kan zetten.

Voor wie?
De training sluit aan bij HBO+ opgeleide professionals, met werkervaring in het psychosociale en psychosomatische werkveld. Zoals b.v. POH GGZ, psychosomatisch therapeuten, maatschappelijk werkenden, psychosociaal therapeuten, psychologen en coaches.

Wat gaan we doen?
Je krijgt inzicht in het focusproces en de sleutelbegrippen. Je doet zelf ervaring op met het focusproces en jouw relatie met je gevoelens. We oefenen met, en kijken naar, de basis-aspecten van het begeleiden van een cliënt. Je krijgt na de eerste dag informatie op papier en een geluidsdocument. Tussen de twee bijeenkomsten lees je deze stof, oefen je zelf met focussen met een geluidsdocument, en krijg je een opdracht mee om in je praktijk te oefenen met cliënten. Maximaal 12 deelnemers, dus veel ruimte voor feedback en vragen.

Leerresultaat?
Aan het eind van deze training heb je kennis over de basisbegrippen van Focussen. Je hebt zelf ervaren hoe de methodiek werkt bij jou als focusser en als begeleider. Je hebt voldoende handvatten om met de basisaspecten te gaan oefenen en in te passen als tool in je huidige beroepspraktijk. Mogelijk heb je ervaren dat focussen voor jou als professional waarde heeft om jouw eigen relatie met je gevoelservaringen te versterken. Dan heb je nu handvatten om hier mee aan de slag te gaan.

Trainer
Mirjam van den Anker is gecertificeerd focusbegeleider. Deze methodiek zet zij al vele jaren in binnen haar werkzaamheden als coach, trainer en psychosociaal therapeut. Voor informatie over focussen en de trainer; www.balansinwerkenleven.nl. Op de pagina ervaringen vind je reacties van deelnemers aan deze training. Op de pagina focussen vind je meer info over deze methodiek.

Contacturen: 13
Zelfstudie: 3 uur minimaal

Accreditatie:
LV POH GGZ: 17 accreditatiepunten toegekend.
VVOCM: 13 accreditatiepunten toegekend
Kosten: 490,- inclusief lunch en syllabus
aanmelden en contact:
Mirjam van den Anker
info@balansinwerkenleven.nl
0638038329

Locatie

Culemborg, de Synagoge
Sint Janskerkplein
Culemborg,
+ Google Maps