Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

In verbinding met je kind met autisme

1 november|09:30 - 11:45

Voor een kind met autisme is contact niet vanzelfsprekend. Het raakt makkelijk in de war van de veelheid en de dubbelheid van de signalen in contact met andere mensen. Daarom sluit het zich op in zijn eigen veilige wereldje. Dat wil echter niet zeggen dat het geen contact wil. Contact is immers voor ieder mens een primaire levensbehoefte.

Wat heeft je kind nodig om contact te maken en wat vraagt het van jou?
Het vraagt van jou dat je eerlijk bent en bewust van wat jou raakt in het contact met het kind. Dat je bent wie je bent en dat je afstemt op het anders zijn van je kind. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt jezelf immers behoorlijk tegenkomen in het contact met een kind, zeker als het een kind met autisme betreft. Je wordt teleurgesteld in je verwachtingen, voelt je radeloos of kunt het geduld gewoonweg even niet opbrengen.

In deze cursus passen we ’Inner Focusing’ toe om zicht te krijgen op de vaak onbewuste innerlijke mechanismen die meespelen in het contact. Door deze zonder oordeel te onderzoeken, leer je steeds meer open te zijn voor wat zich aandient in jou en voor wat je kind laat zien. Je gaat steeds meer opmerken van je kind en van zijn ontwikkelings-mogelijkheden en je leert hier creatief en flexibel op in te spelen vanuit een basisvertrouwen in jezelf.

De cursus vindt plaats op 1, 15 en 29 november en 13 december. Mocht je interesse hebben, maar niet kunnen op de genoemde data, dan kunnen we kijken of we samen tot nieuwe data kunnen komen. Voorafgaande aan de cursusochtenden vindt er een intakegesprek met evt. een korte kennismakingssessie.

Gegevens

Datum:
1 november
Tijd:
09:30 - 11:45
Activiteiten Categorie:
Website:
http://www.despiegel.nu

Organisator

Dorethé Mommersteeg
Telefoon:
0648426054
E-mail:
dorethe@despiegel.nu
Website:
www.despiegel.nu

Locatie

Focuspraktijk de Spiegel
Haagweg 324
Breda, Noord-Brabant 4813 XE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-48426054
Website:
http://www.despiegel.nu