Actueel

Focusing is iets moois wat wij graag delen, met elkaar en met een nieuw publiek. Ook in 2018 is er een rijk aanbod aan activiteiten voor alle belangstellenden in Focusing. Lees hieronder welke evenementen er zijn. Laat je inspireren, doe mee en zegt het voort!

Evenementen:

Symposium Stichting Kinderfocussen: 7 en 8 april Breda
Een tweedaags symposium waarin het Focussen met kinderen centraal staat. Mensen met én zonder focuservaring zijn welkom. Op 7 april worden diverse workshops aangeboden. Op 8 april staat Wholebody Focusing centraal o.b.v. Astrid Shillings.

European Focusing Conference: 10 t/m 14 mei, Loutraki Griekenland.
Het eerste Europese Focusingcongres met een breed aanbod aan workshop voor beginnende en gevorderde Focussers.

Inspiratiedag Gendlin: vrijdag 1 juni Leuven België
Onder de noemer Focusing als innerlijk kompas: Gendlin & beyond organiseren onze Vlaamse collega’s een dag vol lezingen en workshops rond Focusing en Eugene Gendlin. De dag is bedoeld als herinnering en eerbetoon aan Gendlin’s leven en werk als filosoof, psycholoog en grondlegger van Focusing.

September Focusingmaand 2018
Een jaarlijks terugkerend evenement waarin professionele aanbieders van Focusing door heel het land (vaak) gratis workshops organiseren. Abonneer je op onze nieuwsbrief voor het actuele nieuws hierover.

Focusing Netwerkdag 2018
Een jaarlijks terugkerend evenement voor beginnende en gevorderde Focussers. Een dag vol workshops, oefeningen en ontmoeting.

Publicaties:

In 2017 zijn er twee nieuwe publicaties verschenen met het filosofische werk van Eugene Gendlin, grondlegger van Focusing:
1. A process model, Gendlin’s magnum opus, biedt een alternatieve benaderingswijze op de tweedeling lichaam en geest.
2. Selected works met een selectie van zijn belangrijkste filosofische artikelen.
Ook is in maart 2017 een helder boek verschenen over Focusing en yoga geschreven door de Duitse yogadocente en psychologe Barbara Franz. Het meest recente Nederlandse boek is geschreven door Erna de Bruin en heet Focussen, de kracht van innerlijk luisteren.